In de zomermaanden kunnen de openingstijden afwijken.

Pure ambacht

Ze werkte heel wat jaren als ambtenaar, was daarnaast creatief met keramiek en sieraden, maar wilde elf jaar geleden écht haar passie volgen en het vak leren. Geartsje Dupon deed de vakopleiding tot goudsmid in Schoonhoven om haar dit ambacht meester te maken. En dat lukte! Ze nam afscheid van haar oude werk en begon in het pittoreske Mûnein (Molenend, op z’n Nederlands), onder de rook van Leeuwarden haar eigen werkplaats met winkel: Dupon Edelsmid & Juwelier. Daar verkoopt ze haar eigen ontwerpen en een kleine collectie ingekochte sieraden van bijzondere merken. Dupon Edelsmid & Juwelier maakt ook werk in opdracht, repareert sieraden en maakt ze oude sieraden weer als nieuw. Het vak van goudsmid is een heel nauwkeurig beroep. Het vraagt naast passie en grote nauwkeurigheid ook om creativiteit en inlevingsvermogen. Sieraden zijn immers bijna altijd verbonden met bijzondere gebeurtenissen of herinneringen. Die emotie vangen in een mooie gouden of zilveren sieraad is het vak van Geartsje Dupon.

Zelf aan de slag met zilverklei of smeed je eigen zilveren ring

Goudsmid ben je niet zomaar, maar als je de basistechniek onder de knie hebt, kun je wel met zilverklei een ring, bedel of hanger maken. Tijdens deze workshop leer je van goudsmid Geartsje Dupon de basisvaardigheden om met Art Clay Silver (zilverklei, gemaakt van 99,9% zilver, makkelijk kneedbaar en na te bewerken) een zilveren ring, bedel of hanger te maken. Ook aan het eind van de dag met een zilveren sieraad naar huis? Meld je dan aan voor de workshop op …….., (€91,- p.p. incl. 10 gram zilverklei) of boek de workshop voor een creatief vriendinnen- of familiefeest.

Nieuw speciale workshop zilveren ring maken voor 2 personen.

Altijd al een keertje willen smeden? Je eigen ontwerp en ideeën samen met de goudsmid bespreken en omzetten in het maken van een mooie zilveren ring. Samen met partner, vriend(in), moeder en dochter. Tijdens deze privé workshop is veel mogelijk. Duur 5 uren. De kosten voor deze workshop bedraagt vanaf € 150,- per persoon incl. 5 gram zilver. Prijs is mede afhankelijk van het ontwerp dat je kiest en hoeveel tijd daarvoor nodig is.

 

Bekijk onze
ambachtelijke werkwijze