Persoonlijk en uniek

Sieraden zijn bijna altijd verbonden met bijzondere gebeurtenissen of herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan trouwringen, een aanpassing aan een trouwring bij een geboorte of een speciaal cadeau voor een speciaal persoon tijdens kerst of een huwelijksjubileum. Die maakt én ontwerpt Dupon Edelsmid & Juwelier in goed overleg met de klant.

Dupon maakt bijvoorbeeld nieuwe sieraden van erfstukken. Van trouwringen van overleden ouders maken we bijvoorbeeld een mooi nieuw sieraad door het goud te smelten en opnieuw te gebruiken. Of we verwerken bij het verlies van een naaste een vingerafdruk, as of haar in een ring of collier. Zo ontstaan unieke, persoonlijke sieraden. Sieraden met een verhaal.

Samen uw wensen en ideeën bespreken?

Het ontwerp voor een bijzonder sieraad maken we natuurlijk in samenspraak. Dupon laat u een aantal schetsen zien en neemt u mee in het ontwerpproces zodat het sieraad perfect bij u past.

Uniek als de liefde

Dat twee mensen elkaar vinden en hun leven met elkaar willen delen is heel bijzonder. En de ring die de liefde bezegelt moet natuurlijk net zo bijzonder zijn. Daarom maakt Dupon Edelsmid & Juwelier unieke trouwringen.

Na een gesprek om jullie en jullie wensen en smaak te leren kennen, gaat Dupon aan de slag met een ontwerp. Is dat akkoord, dan smeedt Dupon Edelsmid & Juwelier de trouwringen. Het resultaat: unieke, persoonlijke trouwringen die perfect bij jullie passen.

Voor altijd bij je

Een herinnering aan een overleden dierbare levend houden, doet ieder op zijn eigen manier. Ook een herinneringssieraad kan hierbij helpen. Dupon Edelsmid & Juwelier ontwerpt en maakt bijvoorbeeld sieraden waarin as, een haarlok of een vingerafdruk van de overledene is verwerkt.

Dupon maakt ook nieuwe sieraden van erfstukken. Van trouwringen van overleden ouders maken we bijvoorbeeld een mooi nieuw sieraad door het goud te smelten en opnieuw te gebruiken. Zo ontstaan bijzondere sieraden, waarmee je je dierbaren altijd dichtbij je houdt.

Voorbeelden en mogelijkheden

Zilveren hanger hoedje

Het zilveren hoedje is gemaakt in opdracht. Een echtpaar komt langs in het atelier en is opzoek naar een cadeau voor iemand die een bijzonder persoon heeft verzorgd. Hij droeg altijd verschillende hoedjes en plakte daar knipsels op. Zo is het idee ontstaan om een hoedje van zilver te maken met een “knipsel” van zijn hand. Het viel zeer in de smaak: een schot in de roos volgens het echtpaar. Daar doen we het voor!

Trouwringen zilver Mokume-gane

Deze mooie trouwringen mogen maken van zilver en mokume-gane. Voor hem een mooie stoere ring en voor haar een elegantere uitvoering. In haar ring is een mooie citrien verwerkt. Het stel was kort gelden verhuisd van het Gooi naar het Friese platteland en zijn pas getrouwd. Wij wensen ze veel geluk!

Trouwringen Mokume-gane vrouw

Deze mooie trouwringen mogen maken van zilver en mokume-gane. Voor hem een mooie stoere ring en voor haar een elegantere uitvoering. In haar ring is een mooie citrien verwerkt. Het stel was kort gelden verhuisd van het Gooi naar het Friese platteland en zijn pas getrouwd.

trouwringen zilver Mocume-gane man

Deze mooie trouwringen mogen maken van zilver en mokume-gane. Voor hem een mooie stoere ring en voor haar een elegantere uitvoering. In haar ring is een mooie citrien verwerkt. Het stel was kort gelden verhuisd van het Gooi naar het Friese platteland en zijn pas getrouwd.

Geel- en witgouden ring Art Nouveau

Deze ring is gemaakt van de witgouden trouwringen van hem en haar en is een mooi herinneringssieraad geworden. De trouwringen zijn doormidden gezaagd en haar diamantje is weer hergerbruikt. Van het geelgoud zijn de krullen gevormd in de stijl van Art nouveau en zijn er drie diamanten in verwerkt.

Goudenring vierbaans met diamantjes

Deze goudenring is gemaakt van twee trouwringen van 18 karaat en een ring met de diamantjes. Het goud is omgesmolten en driebanen uitgevormd en met de ring met diamantjes samengevoegd. Zo is het een mooie herinneringsring geworden. Mevr. Dupon kwam speciaal uit Noord Holland om de ring hier te laten maken. Wat haar aanspraak was mijn achternaam en de foto met de loep op mijn hoofd. Leuk die verhalen erachter.

Zilveren hanger viooltje

Hanger viooltje is gemaakt van zilver 925 met een swarovski steentje fancy yellow. Het hangertje is gemaakt in opdracht en is uniek. Opa en oma zochten een cadeau voor hun kleindochter die 18 is geworden. Haar koosnaam is “viooltje”.

Zilveren hanger Ginkgoblad

Zilveren hanger Ginkgoblad in opdracht gemaakt voor een verjaardagscadeau. De hanger is gemaakt van zilver en in het “blad” is de fijne nerf structuur in gefreesd. De Ginkgo heeft al vele mensen in vervoering gebracht. De bijzondere bladeren, de herkomst, de medicinale werking en andere aspecten maken deze boom een bijzonderheid. De Ginkgo wordt thans beschouwd als het oudste ‘levende fossiel’ op aarde.

Hanger hart wit- en geelgoud

Hanger hart is gemaakt van wit- en geelgoud. Goud is hergebruikt van oude sieraden waaronder een witgouden trouwring. Op de achterkant is de naam en de relatieperiode gegraveerd. Zo draag je je dierbaren heel dicht bij je. De hanger hangt tussen het witgouden omega collier.

Gouden wikkelring met diamant

Gouden wikkelring met grote diamant. De ring is gemaakt van haar oude drie ringen welke ze niet meer droeg. De diamant is uit de oude ring gehaald en weer hergebruikt. Deze wikkelring is gemaakt van dikker vierkant draad waardoor de ring wat forser wordt. Voor haar dochter heeft ze een bestaande gouden ring laten veranderen. Moeder en dochter helemaal blij met de nieuwe ringen. Daar doen we het voor.

Gouden heren zegelring met zwarte diamant

Gouden heren zegelring met zwarte diamantjes. De ring is gemaakt van allerlei gouden sieraden van hem en haar. De zegelring is massief en is gegoten in ossa sephia waardoor je een mooie structuur krijgt in het goud en is daardoor uniek, de schelp kun je maar een keer gebruiken. In een rechte lijn zijn verticaal vier zwarte diamantjes gezet. Zo is het een bijzonder sieraad geworden welke hij op zijn verjaardag van haar cadeau heeft gekregen.

Gouden ring driebaans met diamant

Gouden ring is gemaakt van twee trouwringen en oude sieraden. De onderste ring is de trouwring van haar man en draagt zij nu dichtbij haar. De tweede ring is gemaakt van de oude sieraden welke zijn om gesloten en een nieuwe halfronde ring van is gevormd. De buitenste ring is de trouwring van haar zelf, daar zijn nog vijf diamanten van haar oude ring bijgezet. De drie bestaande had ze gekregen toen zij 25 jaar getrouwd waren. De drie ringen zijn met elkaar verbonden zo is het een bijzonder herinneringssieraad geworden.

Gouden hanger met amethist

Deze gouden hanger met amathist is gemaakt van twee trouwringen. De trouwringen zijn vrijwel mooi intact gebleven met de bestaande gravering er nog in. De hanger staat symbool voor hun liefde waarbij zij hem vasthoud. De amathist staat voor het sterrenbeeld vis van haar overleden echtgenoot. De hanger hangt mooi aan een omega gouden collier.

Gouden ring amathist

Gouden ring wikkel met drie banen en amathist. De ring is gemaakt van oude sieraden die niet meer gedragen werden. Bij de ring is ook een hanger gemaakt. De amathist staat voor het sterrenbeeld vis van haar overleden echtgenoot.

Zilveren ring Pompebled

Deze zilveren ring met pompebled motief is in opdracht gemaakt. Ze wilde graag laten zien dat ze een Friezin is! De ring bestaat in feite uit twee ringen, de buitenste ring is het motief van het pompebled uit gezaagd en een binnenring in gesoldeerd. Het is ook mogelijk om de pompebledjes in te kleuren met bijvoorbeeld rood pigment. Oorstekers en hanger kan ook gemaakt in deze vorm.

Gouden wikkel ring met diamant

Gouden wikkelring driebaans met diamant. De ring is gemaakt van de trouwring van haar moeder en nog een gouden ring. Het goud is omgesmolten, draad van getrokken en de ring van gevormd. De gouden draad loopt in een keer door zo is het een eternity ring geworden en staat symbool voor eeuwigheid. Van moeder op dochter heel bijzonder.

Mocume-gane ring man

Paar mooie relatie ringen mogen maken met de versieringstechniek Mocume- gane. Deze edelsmeedkunst komt uit het oude Japan waar men zich er op toelegde op het vervaardigen van rijk versierde zwaarden. Deze methode is gebaseerd op het elkaar smeden van verscheidene lagen (edel)metalen. Deze ringen bestaan uit 9 lagen van zilver, koper en alpaca met een binnenring van zilver.

Mocuma gane ring met citrien

Paar mooie relatie ringen mogen maken met de versieringstechniek Mocume- gane. Deze edelsmeedkunst komt uit het oude Japan waar men zich er op toelegde op het vervaardigen van rijk versierde zwaarden. Deze methode is gebaseerd op het elkaar smeden van verscheidene lagen (edel)metalen. Deze ringen bestaan uit 9 lagen van zilver, koper en alpaca met een binnenring van zilver. Bij de overslagring is een citrien aan toegevoegd.

Gouden hanger van trouwringen met diamanten

De hanger is gemaakt van de bestaande trouwringen en diamanten. De ringen waren al aan elkaar gesmeed maar de ring werd te klein door artrose en was doorgezaagd. Nu op een andere manier de twee helften aan elkaar verbonden en een ophanging gemaakt en de zetkastjes met diamanten er weer tussen gesoldeerd. De gravering is nog duidelijk te zien. Zo kan het weer mooi gedragen worden.

Hanger zilver en goud kommetje

De buitenkant van het kommetje is van zilver en de binnenkant van goud en heeft een diameter van 12 mm. Het goud komt van een gouden speldje wat omgesmolten is. Het zilver en goud is gematteerd. De hanger past mooi bij de oorstekers van Bastian inverun. De hanger van bastian vond mevrouw te groot. Nu heeft ze een mooie set en kan met veel plezier gedragen worden.

Gouden as hanger met Swarovski

De gouden as hanger is deels gemaakt van oud goud van de familie. In de hanger is as verwerkt van haar vader. In de hanger is een zirkonia Swarovski verwerkt, past mooi in de strakke vormgeving. Moeder heeft de twee sieraden aan de dochters gegeven als blijvende herinnering.

Gouden ring met witgoud pareldraad en diamant

De gouden ring is gemaakt van oude sieraden van de familie. Onder de diamant is as verwerkt van haar vader. Zo is het een bijzondere herinneringsring geworden.

zilveren ashanger

Bijzondere opdracht waarbij as van de echtgenoot en vader is verwerkt in diverse sieraden. Het zilveren bolletje is gevuld met as en draagt zij haar man altijd bij zich.

Gouden letter hanger met blauwe saffier

Deze hanger is gemaakt van het goud van de trouwringen van de ouders. De letters L en J staan voor Lars en Jens een tweeling. De blauwe saffier staat symbool voor de geboortemaand september van de tweeling. Zo is het een heel bijzonder sieraad geworden voor de moeder.

Gouden ring breed met diamanten

Bestaande geel- en witgouden ring groter gemaakt en aan beide kanten twee geelgouden ringen toegevoegd. Als je lekker van veel houd! De ringen zijn gemaakt van oude sieraden van haar man. In de twee ringen zijn zes diamanten in pavezetting gezet. De diamanten staan symbool voor de beide echtgenoten, twee kinderen en twee kleinkinderen. Zo draag je ze altijd bij je.

Gouden ring anticlastisch witgoud pareldraad met diamant

De gouden ring is anticlastisch gevormd met een pareldraad ringetje van witgoud met diamant en een ringetje hamerslag van geelgoud. De ring is gemaakt van twee trouwringen bicoler en zijn samen versmolten. Zo is het een bijzondere herinneringsring geworden. Precies wat bij haar past.

Gouden hanger filigreen met granaat

Gouden hangertje van filigreen een nieuwe look gegeven. Het hangertje was van moeder geweest en hing aan een kettinkje. Nu is van de oude sieraden van moeder een mooie brede rand om het filigreen gezet waardoor het een hele andere uitstraling heeft gekregen. Het collier is een omega collier gold filed.

Gouden ring anticlastisch met zilveren ring

Gouden ring 14 karaat is gemaakt van de trouwring van haar man en de zegelring van haar schoonvader. Zij had zelf geen trouwring meer, destijds zijn al haar sieraden gestolen. De trouwring van haar man lag ergens in een laatje en is praktisch nooit gedragen. Zo heeft ze nu een mooie ring van bijzondere waarde. De ring is anticlastisch gevormd met een zilveren losse ring.

Armband bloed koraal met zilver

De armband van bloedkoraal met zilveren balletjes is gemaakt van de oude sieraden van de moeder. Tevens is er nog een zilveren armbandje aan toegevoegd. Het koraal komt van een armband met gouden slotje. Het goud is gebruikt voor het vergeet-mij-nietje. Zo is alles weer mooi gebruikt en kan gedragen worden.

Gouden hangertje bloem

Het gouden bloemetje met zirkonia swarovski is gemaakt van de oude sieraden van de moeder. Het goud is omgesmolten en een bloemetje van gevormd. Het vergeet-mij-nietje staat symbool voor dementie. Zo is het hangertje van bijzondere emotionele waarde.

Zilveren ring met maansteen

Zilveren ring met maansteen. Klant was al heel lang op zoek naar een ring met maansteen en zag tijdens de nazomerfair deze mooie maansteen in de vitrine van de toonbank liggen en was gelijk verliefd. Inmiddels is er een mooie ring voor haar van gemaakt. De ring staat symbool voor een nieuw begin.

Gouden oorknoppen carré met diamantjes

De gouden oorknoppen zijn deels gemaakt van “restjes goud”. Er waren nog wat restjes goud van haar moeder zoals een scharniertje en een stukje van een trouwring. Van nieuw goud is de basis gemaakt en de restjes zijn erop gesmolten waardoor je een mooi reliëf verkrijgt. In elke oorknop zijn drie diamantjes gezet. Zo zijn het bijzondere oorknoppen met een mooie herinnering geworden.

Gouden ring met diamantjes

De gouden ring is gemaakt van een bestaande ring met koraal en diamantjes die niet meer werd gedragen. De ring is uit elkaar gehaald en weer opnieuw gevormd. Nieuwe strakke ringscheen gemaakt en de diamantjes bij elkaar gevoegd zodat er een mooie rozet is ontstaan.

Gouden herenring met hamerslag

De gouden ring met hamerslag structuur is gemaakt van oude sieraden waaronder de versleten zegelring van hem. Hij kan nu weer mooi gedragen worden!

Zilveren collier met Opaline

Het zilveren collier is nagemaakt van een bestaand collier. De klant had deze van haar moeder geërfd en was er erg aangehecht. Het bestaand collier was helaas niet van edelmetaal gemaakt en was niet mooi meer. De stenen van opaline zijn uit het oude collier gehaald en weer opnieuw gebruikt. Ze was er erg blij mee.

Zilveren oorschuiven met zirkonia en robijn

De zilveren oorschuiven zijn ontworpen bij haar trouwjurk en handgemaakt. De bruid droeg een donker rosse trouwjurk en met de trouwringen en deze mooie oorschuiven was het een super mooi geheel.

Trouwringen witgoud en geelgoud met diamanten

De trouwringen zijn gemaakt van “oud goud”. De witgouden relatie-ringen zijn omgesmolten en nieuwe ringen van gevormd. De geel gouden baan in zijn ring komt van de trouwring van de vader, hij wilde deze graag in zijn trouwring verwerkt. In haar trouwring zijn diamanten verwerkt uit oorknoppen van haar tante en uit de relatie-ring. Zo zijn er vele herinneringen in de beide ringen verwerkt. Dat maakt de trouwringen nog bijzonderder.

Zilveren molentje

De warbere moune prijs is dit jaar weer uitgereikt en heb dit zilveren speldje van 2 cm hoog weer mogen maken. De prijs wordt elk jaar door dorpsbelang uitgereikt aan iemand die zich inzet voor de “mienskiep” van Munein en Readtsjerk. Van harte gefeliciteerd Eppie Rijpma.

Gouden giet hanger “waterval”

Deze hanger is gemaakt uit het overgebleven goud van mevrouw. De oude sieraden en restjes zijn omgesmolten en in water gegoten waardoor een heel organische vorm ontstaat. De hanger heet dan ook “waterval “. De hanger staat mooi aan een gouden omega collier. Het collier is ook te koop in gold-platte waardoor deze goed betaalbaar is.

Hanger kommetjes goud en zilver met edelsteentje

De hanger is deels gemaakt van oude sieraden die niet meer werden gedragen. Het goud is omgesmolten en een kommetje van gevormd. Het zilveren kommetje is geoxideerd en het andere kommetje is gescretst en een edelsteentje ingezet. Het edelsteentje komt uit een oude ring. De hanger is aan een omega collier bevestigd. Zo kan het weer mooi gedragen worden. Uit het overgebleven goud is nog een gouden wikkelring en een giethanger gemaakt.

Twee trouwringen samenvoegen

De twee trouwringen van de ouders zijn samen gevoegd met een witgouden pareldraad ring ertussen. Zo zijn de trouwringen origineel gebleven naar wens en een mooie moderne goed draagbare ring geworden.

Witgoudenring met rosegoud en edelstenen

De witgoudenring is bewerkt met hamerslag. De losse ringetjes zijn gemaakt van rosegoud eentje met het iternety teken en het andere ringetje met smaragd en toermalijn. De namen van de edelstenen komen overeen met de letters van de namen van de kinderen. De ringen van hem en haar passen zo mooi bij elkaar en staan symbool voor hun liefde voor elkaar.

Witgoudenring met rosegoud

De witgoudenring is bewerkt met hamerslag en de staafjes zijn van rosegoud. Zo ontstaat een mooi stoere mannenring. Het rosegoud komt terug in haar ring. In de binnenkant van de ring is het iternety teken gegraveerd.

Witgouden trouwringen of relatieringen met rosegoud

Op zoek naar speciale trouw- of relatieringen? Ontwerp is in samenspraak met de beide partners ontstaan. In beide ringen is veel symboliek verwerkt van de verre reizen die ze hebben gemaakt en de liefde voor elkaar. De beide edelstenen staan symbool voor de beide kinderen.

Zilveren ring met grote blauwe edelsteen

Mevrouw had een zilveren ring waarvan de grote steen steeds los ging zitten. Als oplossing is bedacht een “versiering” te maken om de steen beter vast te kunnen zetten met als resultaat een ring met een hele andere uitstraling.

Gouden ring met diamantjes en hartje

Gouden herinneringsring gemaakt van twee trouwringen. Het hartje is gemaakt uit zijn trouwring en staat voor haar symbool van hun liefde. De twee diamantjes staan symbool voor de beide kinderen. De ring is deels gematteerd en deels hoogglans. In het hartje zijn de twee letters van de namen gegraveerd.

Gouden armband infinity met siersluiting en diamantjes

Gouden armband is gemaakt van sieraden van de overgrootmoeder. De oma heeft het cadeau gedaan aan haar kleinkind. Een bijzonder geschenk. De diamantjes komen uit de samengevoegde trouwringen van de grootouders.

Gouden overslagring met witgoud en diamant

Gouden overslagring 14 karaat is gemaakt van twee trouwringen. De trouwringen zijn met elkaar versmolten en een nieuwe herinneringsring van gevormd met witgoud en diamant. De goudenring kan in verschillende diktes worden uitgevoerd.

Gouden armband met eternity teken en diamantjes

Aan de geelgouden vossenstaart armband is een witgouden eternity teken aan toegevoegd. Deze is bezet met diamantjes. Het witgoud komt van een oude armband. Deze armband vormt een mooi geheel met de Byzantijnse armband.

Armband byzantijn van goud en zilver

De armband is gemaakt van goud en zilver met diamantjes in de sluiting. Het goud komt van een gouden horloge van de moeder. Dit is omgesmolten en draad van getrokken en daarna ringetjes van gevormd. Elk ringetje is gesoldeerd. Zo kan de armband later mooi worden doorgegeven.

Hanger wikkel goud en zilver

De wikkelhangers zijn gemaakt van o.m twee gouden broches. Het goud is omgesmolten en draad van gemaakt. Moeder en dochter hebben elkaar de hanger met collier cadeau gedaan. Een mooie verbinding.

Goudenring met koraal

Goudenring gematteerd met ovale zetkast en koraal. De goudenring is gemaakt van de trouwring van haar vader. Moeder heeft het de dochter cadeau gedaan. Zo blijft het een mooie herinnering.

Zilveren wikkelring met robijn

Zilveren wikkelring met robijn. De ring is gemaakt voor een huwelijksaanzoek. Hij wist dat ze van roze edelsteentjes houd. De aanstaande bruid was er erg blij mee.

Geel- en witgouden ring alliance met diamanten

De alliancering is van geel- en witgoud gemaakt. De diamanten zijn gezet in witgoud waardoor ze nog mooier uitkomen. De diamanten komen uit een bestaande ring van de moeder en konden mooi worden hergebruikt.

Goudenring met roodgoud en diamant

De gouden overslag ring is gemaakt van twee trouwringen en een goudenring met roodgoud en diamant. Het roodgoud en diamant is weer verwerkt in een nieuw ontwerp. Een bijzonder herinneringsring.

Geel- en witgouden trouwring met saffier

De gouden trouwring is gemaakt van de twee trouwringen van beide partners en witgoud met een mooie saffier. De blauwe saffier past mooi bij het witgoud. De trouwring heeft een hele andere loek gekregen!

Gouden trouwring met blaadje

Gouden trouwring met blaadje. Het blaadje staat symbool voor de overleden echtgenoot die haar omarmt. Het blaadje is gemaakt van de trouwring van de man.

Geboortelepel graveren

Wilt u een gravure in een geboortelepel, naamplaatje voor armband of ring kunnen we voor u verzorgen.

Zilverenring met goudenringetje en granaat

Zilverenring met opstaande randen met drie losse ringen met o.m. pareldraad en een ringetje met hamerslag. De goudenring met granaat is van oma geweest.

Gouden ring Ossa sephia

Gouden ring is gemaakt van de trouwringen van de grootouders. Eerst is een model gemaakt en een mal van ossa sephia (rugschild van inktvis). Het goud wordt gesmolten en gegoten in de mal van ossa sephia en daarna bewerkt. Aan de bovenkant zijn facetjes gemaakt. Zo is het een uniek sieraad geworden.

Goudenwikkelring met diamant

Gouden wikkelring is gemaakt van de trouwringen van de beide ouders. In het zetkastje onder de diamant is as verwerkt van de vader. Zo is het een bijzonder herinneringssieraad geworden en door de moeder cadeau gedaan aan haar dochter.

Een hartje van goud en zilver

De hanger is gemaakt van zilver en de letters van goud. Het gouddraad is gemaakt van de sieraden van de beide oma’s. Vandaar de letters S en J. Een mooi herinneringssieraad.

Gouden aanschuifring

De gouden aanschuifring is gemaakt van oude gouden sieraden. Een deel is gebruikt voor een zilverenring met gouddraad en wat over was is nog een aanschuifring gemaakt. Past mooi bij de pareldraadringen van mevrouw.

Goudenring strakke vorm

Goudenring met opstaande randen en heeft hierdoor een mooie strakke vorm verkregen. De ene kant is hoogglans en de andere kant gematteerd. De ring is gemaakt van twee trouwringen.

Zilveren ringen met goud voor moeder en dochter

Voor de dochter een zilverenring anticlastisch gevormd met zirkonia, gouden ringetje en pareldraad. Het goudenringetje is gemaakt van de trouwringen van haar ouders.

Zilveren ringen met goud voor moeder en dochter

Voor de moeder een zilverenring met Topaas Swiss gemaakt met opstaande randen met gouddraad en pareldraad. Het gouddraad is gemaakt van de trouwringen.

Gouden wikkelring als herinneringsring

De gouden wikkelring is gemaakt van o.a. de trouwringen van beide partners. Onder de mooie topaas is as verwerkt.

Gouden herinneringsring heren met witgouden kastje

De geelgouden ring is gemaakt van de (deels) trouwringen van de ouders en opa. Het witgouden kastje bevat as van de vader. Een speciaal herinnerings sieraad voor de derde generatie.

Trouwringen geelgoud en witgoud met diamantjes

Trouwringen voor hem en haar. Ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijksjubileum elkaar weer nieuwe trouwringen gegeven. In de trouwringen is het “oude goud” van de trouwring van hem gebruikt.

Zilveren wikkelring met diamant

Zilveren wikkelring met diamant is gemaakt voor een huwelijksaanzoek. Daar kun je geen nee tegen zeggen. Diamonds are fore ever.

Gouden wikkel oorknopen met robijntjes

De gouden oorknoppen horen bij de gouden wikkelring met robijntjes gemaakt van “oude sieraden”.

Gouden wikkelring met robijnen

De wikkelring is gemaakt van “oude sieraden” van haar moeder. De robijntjes komen ook uit een bestaande ring. Er was genoeg goud over om er nog een paar mooie oorknoppen bij te maken.

Gouden wikkelring met Topaas

De wikkelring met Topaas London blue is gemaakt van twee trouwringen van opa en oma. De dochter heeft de ring cadeau gekregen van haar moeder. Zo blijft het mooi in de familie.

Gouden trouwring man

De trouwring van de man is gemaakt van goud uit de familie. De ring is deels mat en deels hoogglans en is van hamerslag structuur voorzien.

Gouden trouwring geel- en witgoud met diamant

De wikkelring is gemaakt van de witgouden verlovingsring met diamant en geelgoud uit de familie. Hiermee kon een mooie nieuwe trouwring worden gemaakt met een bijzondere emotionele waarde. De trouwring van de man is ook uit hetzelfde familie goud gemaakt,

Goudenring met witgoud en saffier

De oude chaton (zetting) vervangen door een nieuwe moderne zes poots chaton en daar een mooie blauwe saffier ingezet. De goudenring is weer als nieuw.

Trouwringen samenvoegen

Twee trouwringen op maat gemaakt en samengevoegd. De beide trouwringen van de ouders zijn zo mooi in tact gebleven met de oorspronkelijke gravering.

Trouwringen vermaken tot een ring

Twee trouwringen diagonaal samengevoegd tot een ring met een diamant voor de verbinding.

Zilveren hanger met naam

Een zilveren hanger met de naam van de baby erin gestanst. Later kunnen er nog ringen aan worden toegevoegd. Een mooi kraamcadeau.

Gouden ring “takken” met bruine diamant

Een gouden ring “takken” met bruine naturel diamant. De ring is deels gemaakt van “oud goud” in dit geval een zegelring van opa. Een bijzonder cadeau voor haar 18 de verjaardag.

Trouwringen Mokume-gane

Deze twee ringen zijn gemaakt van zilver, koper en alpaca met de Japanse smeedtechniek “mokume-gane”. De ringen kunnen ook in goud worden uitgevoerd. Zeer bijzonder als trouwringen.

Gouden wikkelring met witgoud pareldraad

Van “oud goud” van de moeder voor de dochters twee wikkelringen gemaakt van geelgoud 14 karaat en witgoud pareldraad. Een bijzonder cadeau.

Gouden hanger “wikkel” gematteerd

Deze gouden hanger is gemaakt van een oude gouden armband. Het goud is gesmolten en gewalst en een nieuw sieraad van gevormd. Na het afwerken is deze nog gematteerd waardoor het een zijdeachtige uitstraling verkrijgt.

Witgouden ring “boomschors”

Twee trouwringen bicolore omgesmolten en een nieuwe bredere trouwring van gemaakt. De buitenkant is bewerkt met “boomschors” structuur. De trouwring van de echtgenoot werd nooit gedragen en wordt nu weer gebruikt.

Gouden ring driebaans met witgoud pareldraad gematteerd

Gouden ring gemaakt in opdracht voor een dochter geslaagd voor haar Master. Een blijvende herinnering voor een speciaal moment.

Trouwring “opgepimpt”

Vind je je trouwring een beetje saai dan kan deze een hele andere look krijgen door bijvoorbeeld een witgouden baan diagonaal over de trouwring te laten plaatsen.

“oude” sieraden weer een nieuwe look

Sieraden geerft maar niet echt draagbaar dan kunnen ze in een nieuw jasje worden gestoken.

Gouden ring

Trouwring en “oude” gouden sieraden omgesmolten en een nieuwe stoere ring van gemaakt. Ring is gegoten in ossa sephia waardoor je een mooie structuur verkrijgt.

Gouden wikkelring met diamant

Gouden wikkelring met diamant 7 karaat gemaakt van twee bestaande trouwringen. Kan weer mooi gedragen worden!

Hart van zilver deels hoogglans en deels gematteerd

Een zilveren hart in opdracht gemaakt voor een verloving. Een liefdevol cadeau.

Goudenring met amathist

Goudenring met opaal. Deze was niet meer mooi nu een mooie amethist op maat laten slijpen en nu weer een mooi geheel.

Witgouden ring met saffier

Van een versleten witgouden ring weer een nieuwe ring gemaakt met saffier in een modern jasje gestoken.

Zilveren wikkelring met blauw steentje

In opdracht gemaakt een zilveren wikkelring met blauw steentje. Kan in elke ringmaat worden gemaakt zowel in zilver als in goud

Gouden oorsieraden

Van oude gouden sieraden twee paar oorstekers gemaakt. Het ichtusvisje en oorknop sterretje.

Gouden oorsieraden

Van oude gouden sieraden twee paar oorstekers gemaakt. Het ichtusvisje en oorknop sterretje.

Gouden collier met hart

Hart is gemaakt van een bestaande trouwring en deels van witgoud. Het omega collier is van witgoud.

Strakke goudenring met witgoud en diamant

Mooie strakke goudenring gemaakt van drie trouwringen in de ringmaat 19,5 met witgoud en diamant.

Gouden ring met blaadjes en robijn

Voor twee schoonzussen bijzondere ringen mogen maken. Beiden zijn gemaakt van oude sieraden. De gouden ring met blaadjes en robijntje staan symbool voor de kleinkinderen. De wikkelring heeft twee bloedkoraaltjes uit een oude gouden ring.

Gouden wikkelring met bloedkoraal

Voor twee schoonzussen bijzondere ringen mogen maken. Beiden zijn gemaakt van oude sieraden. De gouden ring met blaadjes en robijntje staan symbool voor de kleinkinderen. De wikkelring heeft twee bloedkoraaltjes uit een oude gouden ring.

Gouden schakel armband

Mooie opdracht. Van oud goud een nieuwe schakelarmband gemaakt. Goud is omgesmolten, gewalst en gevormd tot een armband en daarna verdeeld in 7 schakels en deels gematteerd.

Armband infinity van goud en zilver

De armband is gemaakt van oud goud van beide oma’s. Het goud is omgesmolten en draad van getrokken. De letters/bedels verwijzen naar de beide oma’s. Het veiligheidskettinkje en slotje zijn hergebruikt.

Gouden wikkelring drie banen met diamant

De ring is gemaakt van een trouwring van oma. Daar zijn twee banen van gemaakt en een witgouden baan en diamantje aan toegevoegd.
Een ring is gematteerd en twee hoogglans.

Gouden schippersoorring met hartje of pompebled

De oorring is gegoten en gemaakt van oud goud van oma. Het hartje staat symbool voor het dochtertje. De sieraden van oma zijn omgesmolten hiervan is ook een ring voor de vrouw en een ring voor het dochtertje gemaakt. De oorring kan ook zonder hartje. Het hartje kan ook als pompebled dienen een verwijzing naar Friesland.

Gouden ring met rose pareldraad en diamant

De ringen zijn gemaakt van oud goud van oma. De sieraden van oma zijn omgesmolten hiervan is ook een ring voor het dochtertje en een oorring voor de man gemaakt.

Kinderring met paardje van goud

De kinderring is gemaakt van oud goud van oma. De sieraden van oma zijn omgesmolten hiervan is ook een ring voor moeder en een oorring voor vader gemaakt.

Gouden wikkelring met drie diamanten

Mooie opdracht twee gouden wikkelringen met diamanten gemaakt van oude sieraden van moeder. Deze ring heeft drie diamanten in chatonzettingen.

Gouden wikkelring met diamanten

Mooie opdracht twee gouden wikkelringen met diamanten gemaakt van oude sieraden van moeder. Deze ring heeft vijf diamanten in chatonzettingen

Gouden heren pinkring met diamant

Mooie opdracht. Bestaande trouwring een nieuwe look gegeven. Herenring geel en witgoud met diamant en kleine diamantjes in de ringscheen.

Zilveren ring met geelgoud en zirkonia

Zilveren vriendschapsring van moeder vermaakt in een ring voor de dochter. Ring is strak gemaakt en gematteerd en er is een staafje geelgoud aan toegevoegd met een steentje.

Gouden trouwring met witgoud en diamant

Een brede trouwring is eleganter gemaakt door toevoeging van een witgouden “krul” met diamant.

Drie gouden ringen gewikkeld

De gouden ring bestaat uit drie banen. De ene baan is van geelgoud gematteerd, een is hoogglans en een baan is van witgoud pareldraad gemaakt. Het geelgoud is van een trouwring van haar moeder. Een bijzondere herinnering.

Wikkelring van geel- en roodgoud met ovale diamant

Mooie opdracht wikkelring met geel en roodgoud gemaakt van bestaande sieraden. De ovale diamant komt uit de dasspeld van pake

Ovale zilveren hanger met “handtekening”en aquamarijn

Haar eerste handtekening nu in een sieraad vereeuwigd. Cadeau gekregen van haar opa en oma. Gemaakt van zilverdraad met een aquamarijn.

Zilveren hanger Gingkoblad en oorhangers

Zilveren hanger gemaakt in opdracht. De hanger is gemaakt van 1e gehalte zilver en is bewerkt waardoor je een mooi nerf structuur verkrijgt. Op de achterkant is de naam en leeftijd gegraveerd. Oorhangers zijn ook in opdracht gemaakt. Het gingkoblad heeft een bijzondere betekenis!

Zilveren ring met gouden ringetjes en pareldraad met edelsteentje

Bestaande trouwring en dun gouden ringetje verwerkt in een zilveren ring met opstaande randen. Pareldraad ring met granaat nog extra toegevoegd.

Gouden trouwring met vier diamantjes

Mooie opdracht een herinneringsring. Van een trouwring een nieuwe ring mogen maken met vier diamantjes. De diamantjes staan symbool voor de overleden echtgenoot en de drie dochters.

Witgouden ring met geel gouden zetkast met haar en vingerafdruk

De ring is gemaakt van witgoud waarbij de ringscheen met vingerafdruk is gegraveerd. Op de ring is een zetkast van geelgoud gemonteerd met haar onder een bergkristal.
De ring is een herinneringssieraad.

Gouden accordeon

In opdracht een ontwerp gemaakt van een accordeon. De accordeon is stylistes vorm gegeven en is gemaakt van 14 karaat geel goud en kan gedragen worden als broche .

Gouden ring met pareldraad en diamant

Bestaande trouwring weer mooi gemaakt en witgoud pareldraad aan beide zijden toegevoegd en diamant gezet

Zilveren ring met gouddraad en edelsteen

Zilveren ring met opstaande randen. Gouddraad gemaakt van oude gouden sieraden en gewikkeld om de ringscheen. zilveren pareldraad toegevoegd en citrien gezet in de zetkast van de ring.

Hanger van goud en zilver met gitkralen

Hanger van goud en zilver met magneetsluiting en gitkralen. De hanger is gemaakt van oud goud. Oud horlogesluiting omgesmolten en een nieuw plaatje van gewalst. Het nieuwe collier is gemaakt van een antieke gitkralen.

Hanger bloem van zilver

Zilveren hanger gemaakt van oude broche. Brochering eraf gehaald en nieuwe zetrand omheen gezet met ophanging.

Reverspeld Safemotherhood

Reverspeld is gemaakt van sterling zilver. De speld kan op een colbert worden gedragen.

Bekijk onze
ambachtelijke werkwijze

Sieraden zijn emotie

Het vak van goudsmid is een heel nauwkeurig beroep. Het vraagt naast grote precisie ook om inlevingsvermogen. Sieraden zijn immers bijna altijd verbonden met bijzondere gebeurtenissen of herinneringen. Dupon vangt die emotie in een mooie edelsteen, goud en zilver.

Passie en aandacht voor het ambacht

Het ambachtelijke beroep van goudsmid vraagt zowel creativiteit, precisie als inlevingsvermogen van de goudsmid. Die eigenschappen zijn Geartsje Dupon op het lijf geschreven en daarom opende ze in het Friese Mûnein haar eigen werkplaats met winkel: Dupon Edelsmid & Juwelier.

Daar én op de website natuurlijk vindt u haar eigen ontwerpen en sieraden van bijzondere merken. Dupon Edelsmid & Juwelier werkt ook in opdracht en voert reparaties uit.